Donker Abstract – Gerriet Postma
AFM. 115x130cm 
€9.800,-
 
Gerriet Postma was een Nederlandse schilder. Postma was te omschrijven als een hevige man die heftige schilderijen maakte, met verfexplosies en abstracte kleurkluwens waar figuratie in doorschemert. De meest interessante en ook de beste noordelijke abstracte schilder van de vorige eeuw.
Meisjes aan de Drentse Aa – E.B. van Dulmen Krumpelmann
AFM. 60×90 cm
€12.000,-
 

Hoewel de schilder van Dulmen Krumpelmann opgroeide in Amsterdam werd hij erg aangetrokken door het Drentse platteland en logeerde er dan ook regelmatig om het Drentse landschap en het eenvoudige boerenleven vast te leggen op vele schilderijen, aquarellen en tekeningen. Hij vestigde zich er definitief na zijn huwelijk in 1921. Behalve in Nederland heeft van Dulmen Krumpelmann ook veel in het buitenland gewerkt. Vanaf het midden van de jaren twintig trok hij regelmatig naar Parijs, waar hij een

groot aantal doeken met gezichten op de brede boulevards heeft geschilderd. Tot op hoge leeftijd heeft hij doorgewerkt en een oeuvre opgebouwd dat uit ontelbare schilderijen, aquarellen en tekeningen bestaat van de meest uiteenlopende onderwerpen: landschappen, stads- en dorpsgezichten, kermis en circustaferelen, het boerenleven, portretten enz. Veel succes heeft hij geoogst met zijn schilderijen en aquarellen van naakte kinderen die in de Drentse Aa zwemmen en spelen, een thema dat hij sinds de jaren dertig veelvuldig heeft vastgelegd. Dit exemplaar heeft zelfs gestaan in de New York Times.