Meisjes aan de Drentse Aa – E.B. van Dulmen Krumpelmann

Hoewel de schilder van Dulmen Krumpelmann opgroeide in Amsterdam werd hij erg aangetrokken door het Drentse platteland en logeerde er dan ook regelmatig om het Drentse landschap en het eenvoudige boerenleven vast te leggen op vele schilderijen, aquarellen en tekeningen. Hij vestigde zich er definitief na zijn huwelijk in 1921. Behalve in Nederland heeft van Dulmen Krumpelmann ook veel in het buitenland gewerkt. Vanaf het midden van de jaren twintig trok hij regelmatig naar Parijs, waar hij een groot aantal doeken met gezichten op de brede boulevards heeft geschilderd. Tot op hoge leeftijd heeft hij doorgewerkt en een oeuvre opgebouwd dat uit ontelbare schilderijen, aquarellen en tekeningen bestaat van de meest uiteenlopende onderwerpen: landschappen, stads- en dorpsgezichten, kermis en circustaferelen, het boerenleven, portretten enz. Veel succes heeft hij geoogst met zijn schilderijen en aquarellen van naakte kinderen die in de Drentse Aa zwemmen en spelen, een thema dat hij sinds de jaren dertig veelvuldig heeft vastgelegd.

5 reacties op “Meisjes aan de Drentse Aa – E.B. van Dulmen Krumpelmann

 1. ProfitBotz zegt:

  WHOAH – Send unlimited messages in Facebook?

  This is huge…

  Brand new cloud app lets anyone – yes even complete newbies –
  send unlimited Facebook messages directly to anyone’s phones!

  Watch it here now ==> https://bit.ly/3N1MKXN

 2. נערות ליווי באשדוד zegt:

  I was pretty pleased to discover this great site. I need to to thank you for your time for this particularly fantastic read!! I definitely appreciated every part of it and I have you book marked to see new stuff on your blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.